lördag 14 mars 2009

SEB havererar
Vem ser? Vem hör? Vem förstår? Hur kan en bank så totalt täppa till öron och ögon och inte se världen utanför? Ett haveri. Men också ett mysterium. Finns det ingen som kan viska till Marcus Wallenberg om han inte förstår själv? Förtroende är något man förvärvar. Det tar lång tid att få men kan raseras på några minuter. Det är precis vad som skett. Staten borde kalla ihop till en förtroendekonferens mellan stat och näringsliv. Inte sätta några löner men visa att frågan måste diskuteras.

Respektera folkomröstningen om euron
Det är väl det minsta man kan kräva av våra riksdaledamöter. Att resptektera folkomröstningen om euron och det beslut som togs om EU-programmet inför EU-parlamentsvalet för bara några månader sedan. Att "vi ser ingen anledning till omprövning av eurobeslutet". Följ partilinjen.

Havsbottnarna i skärgården bättre än väntat - också Torsbyfjärden
Bland alla rapporter om motsatsen är det roligt att läsa en som är positiv om havsbotnarna i Stockholms innerskärgård. Nio av tolv fjärdar har blivit bättre och har nu åter syre på botten.
Det säger forskarna Mikael Malmaeus och Magnus Karlsson vid Miljöinstitutet IVL.
Det gäller också Torsbyfjärden där alla stora Finlands- och Ålandsbåtar passerar och det är inget dåligt besked. Nu är det bara att fortsätta som regeringen föreslog häromdagen med totalstopp för utsläpp från fritidsbåtar, fler marainor med tömningsstationer mm.
Och vi i Värmdö måste påskynda vårt arbete med VA-utbyggnaden och minska utsläppen från våra 15.000 enskilda avlopp. Det är också precis vad vi håller på med i framtids- och klimatberedningen, översiktsplanen mm.

Inga kommentarer: