tisdag 24 mars 2009

Wanja i blåsväder
Det är inte särskilt genomtänkta svar vi får från LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin i TV-rutan och dagspressen. Först var det näringslivet som ville en massa saker i AMF-styrelsen som LO tydligen inte kunde säga nej till. Sedan var det tyst och Wanja var oåtkomlig flera dagar. Efter det kom islossningen med att jag har tagit del av men "inte förstått". Vad skall man tro?Från socialdemokraterna och Mona Sahlin är det dödstyst. Vore väl på sin plats med ngt uttalande om förtroende och moral i detta s-haveri. Fackets folk knyter näven i byxfickan än så länge men när det börjar lossna där då sitter Wanja och andra LO-toppar löst.
Trist eftersom det är näringslivet som har det största ansvaret för bonussystemen och de dubbla lönerna och det är där kritiken borde sättas in som hårdast.Men när man vill famställa sig själv som mycket bättre men inte är det då drabbar det desto hårdare.
Bra förslag från regeringen också i rätt tid. Men nu gäller det att leva upp till detta både vad avser löner och bonusar. Annars väntar en ännu högre opinionsvåg om man vill vara bättre men inte når upp till det...

För övrigt är det fantastisk vinter i Lofsdalen med flera decimeter nysnö, sol och 8-9 grader kallt. Sonja och jag har tagit vara på dagen och kört i alla backar. Sitter just nu i ett litet IT-rum bredvid after ski och knappar på tangenterna.

Inga kommentarer: