lördag 1 maj 2010

Talet om klyftor, solidaritet och pensionäer skall vinna valet för
Så tycks det se ut efter första maj-talen av Mona Sahlin och Lars Ohly. I första hand gäller det pensionärerna. Där skall den rödgröna oppositionen halvera klyftorna i fråga om skatten för pensionärer och arbetande som ett första steg. Under mantatperioden skall lika villkor skapas.
Det handlar om 7,5 mdr kronor i detta första steg genom att grundavdraget höjs för pensionärerna. S glömmer bort att säga att inga skattesänkningar genomfördes för pensionärerna när s hade makten och media tycks ha glömt det också.
Alliansen måste komma med ett motbud om lika mycket eller mer under valrörelsen. Det är ett måste.

Valet är på intet sätt förlorat
Opinionssiffrorna ser inte bra ut för Alliansen med en ledning för oppositionen på över 8 procent. Det block som leder i april har också tagit hem valet vid tio av de tretton valen sedan 1968. Men valet är på intet sätt förlorat. Tvärtom, kommer granskningen under valrörelsen att visa att regeringen och Alliansen har gjort och kommer att göra mer för majoriteten av svenska folket. Men det krävs samling, helhet, berättelser och visioner.
Centern måste våga gå ut och driva centerfrågor där våra väljare känner igen sig. Energi, miljö, klimat, landsbygd, regionalpolitik, företagande och jobb men framför allt en trovärdig vision om framtiden.
Mona Sahlin tar inte ut ngn seger i förskott i dagens www.aftonbladet.se och det gör hon rätt i.

För övrigt hade vi en fantastiskt trevlig Valborg med Hemmestakören hos oss i går kväll med sång, tal, frågepromenad i skogen, brasa i Sjöliden och gott om mat och...lite sent men vadå?

Inga kommentarer: