söndag 7 juli 2013

Annie

Privata jobbförmedlingar med jobbpeng, lättare att bygga runt sjöar, nej till bisfenol a och vi ska besluta i Sverige om vargjakt.
Det var några av Annies tydliga förslag i Almedalen Arbetsförmedlingen är en elefant i rummet. Centern föreslås konkurrens från privata arbetsförmedlingar inom olika branscher eller geografiska områden. Det ska vara med jobbpeng där en arbetslöse väljer själv vilken arbetsförmedling hen vill gå till. Ett bra förslag som med framgång ökat jobben i Australien.Värt att pröva.

Vi har 100 000 sjöar och alla Sveriges byggnader är ryms på en mindre plats än Öland
Vi ska kunna bygga närmare vattnet runt sjöarna. Helt rätt. Vi har vatten så det räcker och det eöver inte betyda inskränkningar i allemansrätten.
Vargen ska vi besluta om själva i Sverige.
Vi har 400 vargar nu i Sverige. Det är positivt att vargen ökat. Det är vi som ska bestämma om skyddsjakt och licensjakt, inte byråkraterna i Bryssel. Det  behöver inte betyda mer jakt, men det är vi som ska ha avgörandet.

För övrigt var jag också på ett bra seminarium om EU med Eskil Erlandsson och Kent Johansson som utfrågades av KG Bergström. Vi ska göra ett bra EU-val-


Inga kommentarer: