torsdag 4 juli 2013

Moderatdagen - bra med jobbpakten och bra med minskade avgifter till a-kassan

Fredrik Reinfeldt får godkänt för krafttag mot ungdomsarbetslösheten med jobbpakten och sänkt a-kassa, men det kom inte så mycket mer nytt
Fredrik R ägnade 25 minuter åt jobbpakten .Ungdomar 18-24 år ska få jobb till 75 procent av heltid och 25 procent utbildning och trainie. Avtalsenlig lön kring 21 000 där staten bidrar så att arbetsgivaren inte ska betala mer än 9000 kronor i månaden.

Avgiften till a-kassan ska sänkas.
Tidigare har de som yrkesgrupper som har högst arbetslöshet betalat mest till a-kassan, det minskar nu med några hundra i månaden. Bra. Det har varit utmanande det som hittills gällt.

Efter jobbpakten blev det 15 minuter kritik av oppositionspartierna ,
vart och ett och särskilt hårt mot Löfven som måste bestämma sig, ja eller nej till Sverigedemokraterna. Här kom den starkaste applåden. Hade kanske varit bättre att använda den tiden till egna förslag. Ingenting om klimat, energi, miljö, internationellt eller EU.
Hade kanske väntat mig något mera nytt från statsministern, men..Men,gott humör och bra energi.

Stort intresse för kring utställningen om spårbilar
Vi har från spårbilsnätverket KOMPASS ställt ut en spårbil i hamnen och delat ut infomaterial om modern miljövänlig spårteknik. Intresset har varit stort och folk har stannat och lyssnat och pratat.
Spårbilen kommer.

För övrigt åt Lars Carlsson och jag en trevlig middag och vi blev nog båda lite påminda om de fyra år vi arbetade och åt ihop i Bryssel och Strasbourg

Inga kommentarer: