söndag 21 juli 2013

Israel-Palestina, den eviga konflikten: Men Kerry ska ha beröm

Kerry ska ha ett erkännande för sitt tålamod att få Israel och Netanyahu (N) och Abbas(A) till förhandlingar
Den eviga konflikten återupptas efter flera års stiltje. USA:s  nye utrikesminister John Kerry ska  ha ett erkännande för att han fått fram parterna till förhandlingsbordet. "Förhandlingar om en slutlösning", säger Kerry, trosvisst. Nja.. Vi hoppas men problemen är stora. Inledningen är i alla fall lovande där N lovat USA att frige ett antal palestinska fångar och A att inte agera mot Israel i FN eller andra internationella sammanhang så länge samtalen pågår.

Men huvudproblemet är gigantiskt.
A kräver rätt för palestinska flyktingar att återvända till hemlandet och N har krav på sig att fortsätta med bosättningarna. Men Kerry verkar vara en god förhandlare.

Lo vill stänga arbetkraftinvandringen, skriver SvD www.svd.se/ledare, men det är inte riktigt sant.
LO har tagit fram en rapport som slutar i att inte som regeringen genomförde 2008 låta arbetsgivarna rekrytera arbetskraft utanför EU utan återgå till att bedömningen ska göras av myndigheter och fack. TCO och Unionen är emot förslaget. Men att säga att LO vill stänga dörren helt är inte sant.

För övrigt var det ett trevligt födelsekalas hos 83- åringen Olle i går och i dag fyller Kristoffer 36. I morgon får jag en överraskningspresent från 70-årsdagen som blev inställd förra året efter knäskadan.Tror det handlar om något på sjön... 


Inga kommentarer: