onsdag 17 juli 2013

Eurokrisen går vidare - åtstramningar måste balanseras med investeringar

EUrokrisen fortsätter in på år fem.
EU, ECB och IMF pressar Grekland med nya besparingar inom offentlig sektor. Bantningen går för långsamt tycker långivarna. Grekiska folket tycker att  nu får det vara nog "Vi är människor inte siffror". 15 000 statligt anställda ska sägas upp. BNP har sänks 22 procent sedan 2008. Arbetslösheten är 27 procent, ungdomsarbetslösheten är 59...! Folk tar ut de pengar man kan ha kvar på banken och säljer vad man äger för att överleva. Det är inget liv. 200 miljarder euro har beviljats i lån till Grekland... En generalsstrejk inleds i dag och vad händer när Tysklands finansminister Schäuble kommer om någon dag?

Balansera åtstramningarna med framtidssatsningar
och investeringar för att skapa hopp. Släpp euron och återgå till drachmen. Börja om. Annars tar det aldrig slut.

Skattemålen, dubbelbestraffningarna och EU-rätten har skakat det svenska rättsväsendet
Det är inget att vara stolt över. HD borde ha reagerat tidigare med att begära förhandsbesked. Regeringen borde ha ändrat lagen, t.ex lagt skattetillägg och straff i en rättegång.

Utmärkt artikel av Eskil Erlandsson om att ändra lagen om upphandling för att stärka djurskydd och miljö
Det är ett bra initiativ vid rätt tid. Om EU säger något när vi ändrar lagen så skit i det...så får det väl bli EU-domstolen då.

För övrigt så blir det lite räkfest på Schabraket om några timmar, men de färska räkorna har gått upp en hundralapp per kilo bara de senaste dagarna,nu till 349...Oj.5 kronor räkan...eller...Smaklig måltid.

Inga kommentarer: