tisdag 30 juli 2013

Kärnkraftsaffärer med Ryssland bara fortsätter minska förtroendet för Vattenfall
Det är minst sagt utmanande av Vattenfall att efter 70 miljarder i förlorade inkomster för skattebetalarna nu göra kärnkraftsaffärer med Ryssland. Affärer är affärer menar Vattenfall tydligen och saknar helt känsla för hur de kan mottas av allmänheten. Det är ju vi som äger Vattenfall.
Det vi köper nu är inget uran, "utan en komponent som håller uranet inkapslat" säger Per-Olof Nestenborg, vd för Vattenfall Nuclear Fuel. www.dn.se. Heja, heja, det är ju stor skillnad.

Detta är illa och det öppnar för nya frågor om Vattenfall i riksdagen, denna gång av Peter Hultqvist (S) , ordförande i riksdagens försvarsutskott. Kan ingen från regeringen prata med ledningen för Vattenfall - det är väl det minsta man kan begära. Det handlar om förtroendet för regeringen...

Vård på distans i "ICA-butiken" är en intressant och positiv utveckling.
Man behöver inte bygga stora egna lokaler för all offentlig verksamhet. Posten inryms nu i affärer och vård och annan samhällsservice skulle också kunna göra det, som provtagning av olika slag. Det är ett positivt utvecklingsprojekt som nu pågår mellan Karolinska och Västerbottens läns landsting . Viktigt för glesbygden men också övriga landet. Något jag gärna ser följs upp också i Stockholms läns landsting.

För övrigt kom Sonja och jag hem i går kväll, där vi mötte Micke Åsa, Emma,Sara, Hanna på halva vägen i Götene, dom på väg till Schabraket och vi därifrån. Nu blir det gräs-och häckklippning och i morgon tåg till fjällfisket i Ajvin Sijte.

Inga kommentarer: