måndag 8 juli 2013

Centern är landsbygdspartiet

Centern är mest trovärdig att driva landsbygden högt i nästa val
Jag har tagit upp det tidigare som exempel på vad centern bör driva i Almedalen. Deg gjorde Annie också föredömligt och det ska vi fortsätta med. Alla som kan något om politik vet att centern är landsbygdspartiet och det ska vi understryka både i EU-valet den 25 maj och i kommun-, landstings- och riksdagsvalet den 14 september.

Sonja och jag har nu åkt igenom en stor del av landsbygdssverige från Värmdö på östkusten till Bohus-Malmön på västkuten.
Man blir glad  när man ser kor efter vägen. Det är en tragisk utveckling. I början på 80-talet fanns det 30 000 mjölkgårdar i Sverige och i dag finns det knappt 5 000. Det är bara att se på Värmdö. Vet inte hur många gårdar som lagts ned men mjölkbönder finns det inte många.
Landsbygden ger nödvändiga varor och tjänster för överlevnad och jobb som mat, skog, miljö, klimat, energi, turism, service, ekonomi.

Centern ska driva på så att landsbygden stärks
med bättra infrastruktur, skatteutjämning, goda villkor för småföretag och boende. De är bara bra att andra partier också talar om landsbygden men det är Centern som är landsbygdspartiet och det ska vi visa. Det är ett nationell haveri att importera 50 procent av våra livsmedel.

För övrigt sov vi i natt på Örnäs Camping utanför Åmål. Se där en service som vi är tacksamma för att den finns när man kommer trött efter sex timmars bilkörning från Värmdö.

Inga kommentarer: