fredag 5 juli 2013

Jonas Sjöstedt stoppade vinster i välfärden och kräver grundlagsändring

Jonas Sjöstedt stoppar vinster i välfärden och kräver grundlagsändring i Almedalen för att sälja offentlig verksamhet till privata företag. 
Det var ett ideologiskt tal. Jonas och vänstern går framåt. I Demoskop i går hade väsntern ökat med 1,3 procent till 7,9. Det är en rejäl framgång även om opinionsmätningar....Jonas kräver stopp för vinster i välfärden. För att sälja offentlig verksamhet kräver vänstern också en grundlagsändring där 2/3 av riksdagen måste godkänna detta i två riksdagsbeslut med val emellan. Han kommer att vinna röster på detta fram till valet men hur ska det gå i en förhandling med s i frågan....?

Vänstern har ett övertag  mot s, det är inte nödvändigt att vinna regeringsmakten
Så kan det se ut om man ser kravet från vänstern och jämför med s. Löfven kan inte gå med på vänsterns krav. Kommunals medlemmar skulle bli utan jobb. Kommunal tillåter vinster.

Uthållig bilism var ett annat seminarium där man helt missade ny modern transportteknik som spårbilar, light rail och trådbussar.
Det var statoil och Q8 som deltog i seminariet och försvarade bilindustrin. Temat var uthållig bilism. Fel rubrik sa jag när frågestunden släpptes fri. Borde det inte heta uthålliga transporter? De finns ju andra transporter än bil; automatbanor som spårbilar. Nej vi tror inte på det....var ett svar...Nja var ett annat. Inte pålästa, inte intresserade, inte öppna....Okunniga.

Bytte några ord med Carl Bildt på promenaden utanför Donners Brunn.
Påminde Carl Bildt om en presskonferens får 20 år sedan när Europaministern Ulf Dinkelspiel stoppade mig från att delta i en presskonferens på Rosenbad, eftersom jag var ordförande för Nej-sidan i folkomröstningen om EU. Då gick Carl B fram till Ulf D och sa att "Lindqvist företräder en demokratisk nej-rörelse och har rätt att vara med på presskonferensen. Så blev det. Ulf D fick backa. Heder år C arl B.

För övrigt har vi nyss kommit hem från en trevlig middag med landstinggruppen med lite efterföljande...

Inga kommentarer: