måndag 15 juli 2013

Höghastighetståg från S

Gammalt om arbetslöshet och nytt om höghastighetståg - från Magdalena Andersson (S) - men det räcker inte.
Lägst arbetslöshet i EU 2020 räcker inte som mål för att vinna ett val. Det är för långt fram i tiden och det har upprepats nu fler gånger sedan s-kongressen. Höghastighetståg mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm- Malmö var något nytt, men med reservationer för att projekten måste vara lönsamma.Tåg med 320 km/tim. Tveksamt i Sverige. Är det inte bättre att se till att de banor som finns rustas upp och tågen går i tid?

Om höghastighetståg byggs i Sverige kan spårbilar bli en viktig matartrafik precis som i USA där höghastighetstsåg planeras mellan Los Angeles och San Francisco med spårbilar som matarbanor till stationerna.

Bilen har passerat "peak car" - minskning av försäljning i hela världen
Inte så att bilen kommer att försvinna,o nej, men det blir andra system som pooler och uthyrning som ökar, liksom billiknande kollektivtrafik som spårbilar.

400 nya sjuksköterskor till Stockholmsregionen skriver Filippa Reinfeldt och Ulla Hamilton (båda M) - men lite vågat när de själva haft ansvaret i både landsting och regering...
Bra naturligtvis att utbildningen av sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor ökas men från Centern har vi pekat på bristen länge.

För övrigt skriker måsarna och de stora norska båtarna  åker ut och in i Bohus-Malmöns hamn.Inga kommentarer: