fredag 19 juli 2013

Putin spelar högt - Navalnyj blir vändpunkten

Putin lever i en gammal värld - Han spelar högt - Navalnyjs femårsdom blir vändpunkten
Ja, det är mina reaktioner på domstolens dom mot Rysslands mest kända Putinkritiker som i går fick fem års fängelse för "förskingring av timmer"...Det är naturligtvis bara ett sätt för Putin att tysta en obekväm röst. Men hur mottas det i en värld där detta utmanande maktspel blir känt i hela världen på några sekunder? Och hur mottas det att de stater och personer Putin har relationer till?

Jag tror detta blir vändpunkten för Putin.
Han borde ha insett detta själv men maktpersoner av hans sort gör inte alltid det.

Bra att Lena Ek pressar moderaterna i stadshuset - ännu bättre om hon finner en lösning på dubbdäcksproblemet
Norge har som DN skriver i dag www.dn.se/ledare en lokal avgift på dubbdäck för att minska användningen. Det har minskat andelen dubbdäck i trafiken från 50 till 15 procent. Nu krävs enligt svensk lag en motprestation om man avkrävs en kommunal avgift.Det kan väl inte vara så svårt att hitta en sådan. Kommunen tar ut en avgift på 100 kr för dubbdäck. Regeringen sänker trängselavgiften med lika mycket för den personen. Vi får en motprestation enligt lag och regeringen medverkar till bättre stadsmiljö.

Det kan inte handla om så många kronor.
Samtidigt sätter regeringen  press på däcksfabrikanterna att ta fram ett däck som inte försämrar stadsmiljön men har samma minskande halkegenskaper som dubbdäck.

För övrigt kom Stoffe ner till Schabraket i går.Vi åt räkor och bergtunga och lite god ost. Trevligt.
Inga kommentarer: