söndag 14 juli 2013

Intervention eller kaos - alternativen i Egypten

Intervention eller kaos? Det var vad den egyptiska militärledningen stod inför när Mursi avsattes.
Det skriver TonyBlair i kolumnen i dag i dn.se/kolumnen. Vem gillar militärkupper? Inte jag. Vem gillar politiskt kaos? Kupp eller vanstyre? Det var alternativen i Egypten menar Blair när Mursi avsattes. Det muslimska brödraskapet som knappt vann valet klarade inte att regera. Ekonomin gick bakåt, oordning och laglöshet, islam tog över. Folk reagerade. Många miljoner demonstrerade och militärledningen ingrep.
Nu får vi se om de kan återställa demokratin och tillsätta en "effektiv" regering. Kan dom det kan kuppen bli en framgång....men demokrati är det inte.

EU ska inte styra vår skattepolitik
Den svenska riksdagen beslutar om lagar och skatter. Men EU tar över. Både skattetillägg och straff för skattebrott ogillas av EU och Sverige och svenska domstolar ser ut att "tvingas" vika sig. Man får inte dömas för samma sak två gånger. Ok, men att dömas för att man stulit pengar och tvingas ge tillbaka en del är det inte samma brott.? Lägg ihop påföljderna i samma process och behåll svensk lag.

Utred polisvåldet - medborgarnas förtroende för polisen måste stärkas
Socialdemokraternas Morgan Johansson vill att polisutbildningen ska bli akademisk. Skulle det hjälpa mot polisvåld? Nej,bygg på den yrkesutbildning polisen har med mer av konflikthantering och omdöme, som centerns Johan Linnander föreslår.

För övrigt var det väldigt roligt att se fotbollsmatchen i går...5-0, bra tjejer. Och sedan Italien...

Inga kommentarer: