torsdag 8 augusti 2013

Bra att Obama reagerar mot den allt mer diktatoriska Putin
Det finns många frågor att reagera på mot Putin och Ryssland. De allt mer uppenbara, inskränkningarna i yttrandefriheten, trakasserierna mot oppositionen, mot hbtq-personer, stödet till diktatorn al-Assad i Syrien och den akuta frågan om tillfällig asyl för NSA-läckande Edward Snowden. Bra att Obama ställer in sitt planerade möte med Putin i samband med G20-mötet i S:t Petersburg.

Mycket glädjande att Obama besöker Sverige- Det stärker Sverige som land och blir en fjäder i hatten för Alliansregeringen.
De 4 september kommer Obama till Sverige. Det är en fjäder i hatten att han berömmer Sverige för frihandel och en hållbar miljöpolitik. Obama vill diskutera dessa områden vidare med F Reinfeldt. Handelsavtalet mellan USA och EU om utvidgad handel och investeringar mellan EU och USA, liksom miljöteknik och hållbarhetsfrågor.

Nu gäller det att visa att Sverige kan leva upp till dessa positiva beskrivningar. Här kan Centern visa hårdare krav på ett hållbart samhälle utan GMO-grödor, fossilenergi och kärnkraft. Ge inte moderaterna all kredit för statsbesöket.

Ta upp Guantanamo, drönare och USA:s NSA övervakning också
Det är "förväntningar" från Stefan Löfven och Jonas Sjöstedt och det är förväntningar från många i vårt land.

För övrigt hade vi ett trevligt planeringsmöte med Hemmestakörens cykelkommitté i går inför cykelrundan på Möja.

1 kommentar:

K R sa...

Om nu ryssarna inte tycker det är OK att unga människor skall informeras om hbt frågor, vilket en stor majoritet av befolkningen tycks vara emot, är det då inte ett demokratiskt beslut?