torsdag 15 augusti 2013

Bra Sommartal av Annie - prioritering på jobb och miljö
Satsningen på nya jobb med avskaffande av den andra sjuklöneveckan och lärlingsutbildning som de två huvudnumren är bra. Det femte jobbskatteavdraget kan diskuteras men det är ingen fråga man bryter ett vallöfte på, inte heller marginalskattefrågan. Gifter och kemikalier i livmedel måste stoppas, och jag såg att landsbygdsministern Eskil Erlandsson satt i publiken och lyssnade....Han brukar vara snabb att reagera. Men glöm inte pensionärerna och tala inte bara om företagen utan också om de som arbetar i företagen; ofta hårda och stressiga arbetsdagar, skola, förskola.

Livsbalans är viktigt för alla människor;
för de som arbetar, för barnen, för arbetsgivaren som får engagerade medarbetare. Livsbalans, att själv få friheten att avgöra hur mycket och hur lite man vill arbeta i olika livspersioder och en arbetslagstiftning som stödjer detta. Mindre kollektivstyrning och mer individanpassad arbetssituation är bra för alla.

Polisanmälan av Centerns Internationella Stiftelse, av Centern själv var mindre roligt att höra
Det är bra att det görs om misstanke om brott föreligger, men det är naturligtvis inte bra för ett parti att en sådan fråga kommer upp överhuvudtaget. Media älskar kriser och en polisutredning och en eventuell åtalsanmälan kan dra ut på tiden och över valrörelsen...?

För övrigt är det uppehåll i dag i Lofsdalen, det första på fyra dagar så nu skall det bli en cykeltur runt Lofssjön.

Inga kommentarer: