fredag 23 augusti 2013

FN:s vapeninspektörer kommer närmare en undersökning av gasmorden - Kina och Ryssland ger med sig
Det trodde jag inte. Också storpolitiken lyssnar på opinionen när den nu blir stark. Kina och Ryssland har konsekvent sagt nej till aktioner mot Syrien. Nu har pressen från världsopinionen uppenbarligen blivit för stor, men det handlar om dagar och kanske timmar om bevis ska kunna säkras. En positiv lärdom ändå att även stormakter kan ändra sig. Nu ska alla goda krafter trycka på regimen i Syrien så att undersökningar kan inledas omedelbart. Sverige med Carl Bildt och Jan Eliasson har helt klart påverkat.

Halvera jobbskatteavdraget och lägg mera pengar på klimat, miljö, jobb, skola och pensionärer
Det är vad de mindre regeringspartierna har krävt utan att skrika ut det....När nu många starka s-företrädare som Morgan Johansson och Lena Sommestad kräver att s inte ska acceptera jobbskatteavdraget skulle det bli ett intressant skådespel om Alliansregeringen tar hänsyn till fp,c och kd. Står Stefan Löfven och Magdalena Andersson ändå fast vid den ursprungliga sänkningen? Eller...

Bättre, tydligare ägardirektiv från staten i de egna företagen och bättre kontroll på att de följs
Det är ungefär vad professor Sven-Erik Sjöstrand på Handelshögskolan förslår i dag i dn.se/debatt. Staten företräder medborgarna som ägare. Företagen är medborgaruppdrag. I kommunerna ställer vi tydliga ägardirektiv som diskuteras i fullmäktige, både när de ställs och om den inte följs upp. Staten ska inte vara sämre.
Inga kommentarer: