onsdag 7 augusti 2013

Pensionärer, sjukvård och skola - före ett 5:e jobbskatteavdrag
Det är min linje om jag fick välja.Varför? Debatten under vår och sommar har handlat om brister i skola och sjukvård och om orättvisorna med "högre" skatt för pensionärer. Ska man se politiskt utifrån jämlikhets- och rättvisesynpunkt är det bättre att satsa på skola och sjukvård. Ett 5:e jobbskatteavdrag ökar ytterligare skillnaden mellan de som jobbar och de som har jobbat.

Att satsa på skola och pensionärer försvårar också för oppositionen att angripa Alliansen.
Vi "slipper" också Sverigedemokraternas stöd för ett 5:e jobbskatteavdrag och den negativa debatt det skulle skapa. Ett problem är att ett 5:e jobbskatteavdrag är ett vallöfte. Varför inte ett "halvt avdrag" som motiveras med rättviseperspektivet.?

Vi ska stimulera kollektivtrafiken - då ska vi inte göra det krångligare att åka med den.
Du kan inte köpa biljett på bussen för pengar, Med Sms måste du registrera dig i förväg med person- och kortnummer på SL:s hemsida.
Vi bör diskutera frågan i landstingsgruppen och pröva förslaget att installera enkla betalningsautomater på bussarna så att folk kan betala direkt med kort. Det löser problemet för de flesta, också för turisterna.

För övrigt blir det Lofsdalen om några dagar med fjällvandring och cykling runt Lofssjön, och kanske någon fjällöring till....?

Inga kommentarer: