tisdag 27 augusti 2013

Säkerhetsråd eller inte. Aktioner måste nu inriktas på att stoppa människoslakten och ställa Syrien och al-Assad inför internationella brottmålsdomstolen i Haag.
Den amerikanske utrikesministern John Kerrys tydliga uttalande i går talar för att det äntligen blir en aktion mot Syrien och al-Assads blodsregering. USA anklagar Syrien för att ha förstört spår genom den långa förhalningen av FN:s undersökningar.

Vi har "ovedersägliga" bevis för att kemiska vapen används, säger John Kerry.
Där har Obama satt sin gräns och nu måste han hålla detta besked till världen och samarbeta med EU, Arabförbundet och alla enskilda stater som nu kräver aktioner mot Syrien och att hela regimen med al-Assad i spetsen ställs inför sätta för brott mot mänskligheten.

Det finns knappast anledning att tvivla på vem som besköt FN:s teamet heller eftersom syriska stridsvagnar tidigare öppnat eld mot militära FN-observatörer.
Det är tragiskt för hela mänskligheten om detta kemiska blodbad inte skulle leda till aktioner, regimens fall och att den ställs inför rätta...om den överlever...

För övrigt blir det nu cykel till vägskälet och Produktionsutskott i landstinget,möte om sjötrafikupphandlingen och senare stormöte  och stödfest på restaurang Debaser på Slussen för att de inte ska avhysas innan Slussenfrågan prövats rättsligt. Plan B vinner ökat stöd för varje dag som går.

Inga kommentarer: