fredag 16 augusti 2013

Militärledningen i Egypten måste ställas inför rätta - Internationella domstolen i Haag måste agera
Det är inte bara tragiskt. Det är en mänsklig och internationell katastrof det som i onsdags hände i Egypten. Egyptisk militär skjuter på sin egen befolkning och dödar hundratals i en medveten militär aktion. FN, EU och Arabförbundet bör i en gemensam aktion kräva att militärledningen ställs inför Internationella domstolen i Haag för brott mot de mänskliga rättigheterna.

Bra att Centerledningen driver på i frågor där vi har förtroende, kunskap, tradition och engagemang
Sommartalet på Djurgården var ett bra exempel på detta. Det finns två sätt att lyckas med saker man föresatt sig här i livet. Det första är att undvika att göra dåliga saker. Det andra är att göra bra saker. Verkar som det gått hem hos partiledningen.  Det krav Annie ställde i Rosendal hade helt rätt innehåll; landsbygd, jobb, miljö. 90 procent av tiden handlade om vad centern vill, med en kort men träffande kritik mot S om just jobb landsbygd och miljö.

Det är inget fel att lägga till avveckling av kärnkraften, livsbalans, spårbilar och ökat samarbete och mindre EU-stat heller..... Det ligger helt i linje med den gröna centerpolitiken.

För övrigt cyklade Sonja och jag runt Lofssjön i går. Det var 40 kilometer, upp och ner,kurvigt och stenigt, men roligt och vackert. Känns lite i knäna. Lägger ut några bilder nu på FB. Sedan bär det av mot Värmdö. 


Inga kommentarer: