lördag 17 augusti 2013

FN, EU och Arabförbundet bör inkalla en fredskonferens om Egypten - militärregeringen måste ställas till ansvar för dödandet.
Gårdagen tragiska fortsättning på dödandet i onsdags måste nu få ett slut. FN , EU och Arabförbundet har alla sagt detta i olika uttalanden och nu måste det visas i handling. Kalla in en fredskonferens där företrädare för Brödraskapet, regeringen, Nationella räddningsfronten medverkar. Militären/regerngen måste också ställas till svars för sina dödsskjutningar på den egna befolkningen.

Om en timme åker jag till Strandvik i Gustavsberg och lyssnar på Fredrik Reinfeldts sommartal som nu är en tradition.
Det femte jobbskatteavdraget kommer att vara i centrum, men vad kommer mer? Både Annie Lööf och i går Göran Hägglund har andra prioriteringar först som att avskaffa den andra sjuklöneveckan för företag och satsa på pensionärerna och mindre barngrupper i förskolan.

 En bra lösning kunde vara Annies förslag att något sänka jobbskatteavdraget,
som också Hägglund tycktes vara inne på för att få utrymme. Vallöftet är då kvar men på en lägre nivå och det går att försvara om det det ekonomiska utrymmet inte räcker till mer för att fullfölja linjen om en ansvarsfull ekonomi. C och Kd bör sätta press på moderaterna i budgetförhandlingarna om detta. Jag tror också att de flesta svenskar tycker det är en bra linje.

För övrigt blir jag mer och mer förbannad och förvånad över Vattenfalls köp av kärnbränsle från Ryssland och Putins företag Rosatom och hundratals miljoner i bistånd till rysk kärnkraftsindustri.
Nu åker vi till Gustavsberg.


Inga kommentarer: