onsdag 28 augusti 2013

Centerpartiet kommer inte att acceptera en försämring av skärgårdstrafiken
Det var budskapet från oss i landstingsgruppen som deltog på manifestationen från sjöbefäl, bemanningsanställda och skärgårdsbor i går på landstingstrappan i Stockholm. Vi kräver att trafiken inte försämras jämfört med 2012 års tidtabell. Vi kan inte acceptera några neddragningar som på t.ex sommartrafiken till Grinda och Utö. Inte heller att flera bryggor får färre angöringar. Vi tänker pressa på för en bra upphandling. Blir vi inte nöjda säger vi nej.

Det var Gustav Hemmings, mitt, Bose Anderssons, Karin Ernlunds, Gustaf Arnanders, Fredrik Bojeruds med fleras förslag från Centern.

Intressant förslag från Metall som startar en jobbank
Centerpartiet driver frågan om en att förmedling av jobb bättre kan ske av olika företagsbranscher som skog, metall, reklam, servicetjänster, handel. Där känner man till problemen och kan lättare matcha arbetssökande med företag. Nu startar IF Metall en kompetensbank där arbetslösa kan hitta lediga jobb och arbetsgivarna kan få rätt kompetens. Bra, säger jag. Det blir ett bra komplement till arbetsförmedlingen. Centern bör driva sitt förslag hårdare nu när arbetsförmedlingen står i fokus.

För övrigt blir det kommunfullmäktige i kväll där jag bland annat har två interpellationer om trafikproppar när Danviksbron, Slussen och Skurubron ska byggas om samtidigt och varför så många värmdöelever hoppas av gymnasiet. 

Inga kommentarer: