söndag 18 augusti 2013

M vinner inget nytt val på bara skattesänkning - Inte Alliansen heller 
Det var 25 minuter med 17 miljarder i skattesänkning som jag skrev i går. Det blir en knapp miljard i skattesänkning per minut. Det är tredje valet med samma budskap. Tidigare har det balanserats med kamp mot utanförskap och för trygghet, nu balanseras skatter mer skatter. Även om det är mest låg- och medelinkomsttagare som vinner på jobbskatteavdraget, så räcker det inte för att vinna en gång till.  Obalansen mot pensionärer, sådana som tidigare jobbat, är också för stor. 60 kronor till medelpensionären och 337 kronor till polisen ökar på skillnaderna.

Lär lite av Kd som har värderingar, idéer och livsstil med sig.
Kd - satsningen på barnen, familjen, de äldre tror jag är en värdegrund som tilltalar många. Svagheten är att den inte riktigt håller när verkligheten och siffror sätts på värderingen.

Gemenskap, sammanhållning, livsbalans och att tänka för flera generationer framåt är grundvärderingar som Centern kan framhålla tydligare.
Vi har ju grundvärderingar i centern som kan lyftas fram tydligare. Nordamerikas indianer bedömde varje beslut eller insats utifrån hållbarhet sju generationer framåt. Miljö, klimat, energi, sammanhållning, livsbalans är sådana värderingar som bättre kan sättas i ett sammanhang med generationer och en hållbar framtid. Vi har det i centern och bör bättre ta vara på det.
Ingen förnekar betydelsen  av uthållig tillväxt, starkare ekonomi och fler i jobb men det måste balanseras av hur vi lever våra liv och vad våra beslut i dag leder till för framtida generationer.
Lär av siouxindianerna.

För övrigt har Emma, Sara och  jag nu haft vattenkrig på gräsmattan och vilar nu ut en liten stund. 

Inga kommentarer: