fredag 30 augusti 2013

Gör allt som går med förhandlingar och påtryckningar innan eventuell militärinsats i Syrien
I går kväll förlorade David  Cameron en votering om militära insatser mot Syrien. Labour var emot och flera av hans egna. Det var ett hårt nederlag. Opinionerna i fler av Europas länder är emot en militär insats.
Frågan måste upp i FN:s säkerhetsråd igen ända fram till ett beslut, Förhandlingar med USA, EU, och Afrikanska Unionen måste ske. Påtryckningar och handelsaktioner måste köras i botten, innan någon form av militär aktion kan  accepteras. FN-inspektörernas analys måste vara slutförd, målet med aktionen måste stå klart och följderna analyseras.Al-Assad ska ställas till svar inför FN:s brottmålsdomstol. Sedan...

Centern får problem med budgeten när andra sjuklöneveckan blir kvar - men sänkningen av egenavgifterna kan lyftas fram mer. 
Internationella Stiftelsens affärer och polisanmälan tynger förtroendet för partiet

Det är dagskursen för oss just nu och det är inget bra läge. Det tycks dock som partistyrelsen har lyft upp flera bra motionsförslag inför stämman i Karlstad. Avveckling av två kärnkraftverk per mandatperiod med början 2014-2018 är ett utmärkt förslag som skulle fokusera på centerns grundvärderingar.

För övrigt var det ett intressant möte i går med Mälardalsrådet i Västerås och besöket på Bombardier. Ska vi eller ska vi inte satsa på höghastighetståg också i Sverige? 

Inga kommentarer: