lördag 14 september 2013

Jobb och företagande avgörande för ett värdigt liv - men ....
Antalet sysselsatta mellan 15 och 74 år har ökat med 48.000 sedan augusti förra året. Totalt arbetar en kvarts miljon fler sedan Alliansregeringen tog över 2006. Det är en framgång. Att kunna försörja sig och sin familj är avgörande för ett gott liv. Men...
Det jag vill säga är också att de som har ett jobb ofta jobbar så hårt att de blir stressade, sjuka och inte orkar med vardagen. Några har inget jobb alls.  Många som har jobb känner sig pressade. Jobb är avgörande för en bra vardag men också hur människorna upplever sitt jobb och sin vardag.

Därför mitt förslag om Livsbalans som jag skrivit en motion om till Centerns stämma i Karlstad nästa vecka. Ungefär så här ser ja det.                                                                 

Det är viktigt med ett jobb. Men det är också viktigt att vi är tillfreds med vardagen

Vi behöv livsbalans mellan jobb, familj, fritid. Sjukskrivningarna ökar. Mest på grund av stress och psykisk ohälsa.

Arbetslivet avgör mycket hur vardagen blir, om livsdrömmarna blir verklighet eller om det känns tungt och stressigt.

Mp och V driver 6 tim arbetsdag och 30 tim arbetsvecka. Det låter lockande men är fel väg. Det blir för fyrkantigt. Människor måste få välja mer själva i samråd med arbetsgivaren. Centerns svar ska vara förslag som ökar valfriheten att själv bestämma hur mycket eller lite man vill arbeta under olika perioder i livet.

Det skapar fler hela, glada och livsbejakande människor. Livsbalans ska vara centerns linje.

För övrigt åker jag nu in till en heldag med centerns ombud från Stockholms län till C-stämman nästa vecka och går igenom 500 motioner som ska behandlas av 521 ombud från hela Sverige. Folkrörelse.Inga kommentarer: