måndag 30 september 2013

Bra  med Socialdemokraterna och Folkpartiet - SPÖ och ÖVP - kvar regeringsställning i Österrike, men invandrarkritiken och högernationalismen går framåt
SPÖ och ÖVP tappade båda 2,2 procent i valet. Det är illa men inte tillräckligt för att byta regering, trots att högerpartierna med FPÖ, BZÖ och det nya Team Stronach gick framåt. De gröna gjorde ett bra val och gick fram en procent till 11,5.
EU- och eurokritiken är stark men det är tragiskt att den alltför ofta blandas med invandrarfientlighet, högernationalism och faschism.

Illa med minskat förtroende för Alliansregeringen - och vi måste bryta nedgången för Centern
Det är ett kraftigt tapp för Alliansregeringen sedan i juni. Då tyckte 50 procent att regeringen gjorde ett bra jobb, nu är det bara 42. Och detta trots Obama, budgetproposition och stor uppmärksamhet. Men, en orsak är det femte jobbskatteavdraget. Det blev fel. Det skulle ha ersatts med direkta satsningar på välfärden, skolan och pensionärerna.

Nu måste vi ta fram Plan C i Centern.
DN/ipsos omröstningen gjorden 5-24 september, alltså till efter stämman. Trots det minskar vi med 0.6 procent. Inte bra. Men....Jag har frågat tio halvpolitiskt intresserade personer om vad de tyckte om centerns stämma...och fick svar..vadå...stämma...jag vet inte..vad sa ni. Nu måste vi ta fram Plan C.

För övrigt gratulerar jag Kent Johansson till en tydlig seger i medlemsomröstningen inför EU-valet.

Inga kommentarer: