tisdag 10 september 2013

Ny regering i Norge med höger och framtidsparti i ledningen - Vad blir det?
Visst är det lite oroligt? Ett starkt högerparti på väg uppåt och ett starkt Fremskrittsparti. Vad får vi för regering i vårt grannland? Och vad händer nu mer Senterpartiet som lämnar den gamla regeringen.?
Nog vore det bättre med en  bred samlingsregering än bara högern och fremskrittspartiet.

Och i Västerbotten röstar nio av tio mot nedläggning av vård och ambulans i Åsele och Dorotea.
Mer övertygande än så kan väl knappast en folkomröstning falla ut. Kruxet var det låga valdeltagandet på under 30 procent. Det får ändå inte vara avgörande när majoriteten är så förkrossande. Vad ska vi med folkomröstningar till om inte en sådan tydlig folkomröstning följs? Varför har centern varit så tyst?

Starkt stöd för att bygga ut spårvägar från ledande kommunpolitiker i spårvagnsstädernas styrelse.
Det är bra. Vi behöver moderna miljö-, energi-och klimatsatsningar på transportområdet. Spårvägar är en sådan. Tvärbanor och spårbilar en annan. Bästa argumentet i artikeln dn.se/debatt i dag är formuleringen
"Rätt trafikslag på rätt plats". Spårbilar är enklare, billigare och tar ingen mark i anspråk. Men ställ inte bra trafiksatsningar mot varandra...rätt trafikslag på rätt plats, vid rätt tid var det.

För övrigt jobbar jag vidare med budgeten i Värmdö, landtingsmöte, C-tämman, KOMPASSkonferensen i Washington, och....inte svårt att få tiden att gå

Inga kommentarer: