söndag 8 september 2013

Positiv enighet om Syrien från EU:s utrikesministrar;  vänta på rapporten från FN:s vapeninspektörer och invänta en diskussion i FN:s säkerhetsråd
Det var ett oväntat positivt besked på utrikesministermötet i Vilnius, Litauen om enighet om dessa två krav innan ett "tydligt och starkt svar" ges till Syrien. Assad-regimen pekas nu ut av EU:s alla 28 medlemsländer som skyldig till kemvapenattacken, också Tyskland som tvekade dagen innan i St Petersburg.
Ibland är det bra med lite tid, innan man drämmer till med något som inte är riktigt genomtänkt. En mer enad värld är också mycket mer värt än en ensamattack av USA.

Apropå utrikesministrar så är det nu tio år sedan Anna Lindh mördades, den 11 sept 2003 - ett positivt eftermäle - men inte avvisningen av de två egyptierna i december 2001.
Jag satt på en debatt inför folkomröstningen om euron i Hässelby, tror jag det var. V i skulle just börja, Chris Heister, 5-6 till och jag för centern. Det var moderaterna som arrangerade debatten, Plötsligt kommer en politisk sekreterare springande med andan i halsen och viskar något till ordföranden. Han blir alldeles blek och tyst... Så får vi höra att utrikesminister Anna Lindh blivit skjuten på NK....tyst,tyst, några viskningar mellan varandra och vi meddelade vad vi fått höra och att debatten var inställd.Någon dag senare var Anna Lindh död.

Stoltenberg ser ut att överges av det norska folket - tragiskt om Fremskrittspartiet får chans att driva igenom sin främlingsfientliga politik efter Utöya.
För övrigt blir det nu tennis och
sedan bad med Emma, Sara, Hanna igen i det otroliga septemberädret.


Inga kommentarer: