söndag 29 september 2013

Nej, vi ska inte gå med i Nato - Sverige ska inte dras in i Natos kärnvapen
Kristdemokraterna har nu tagit beslut på sitt riksting efter hurrarop från partiledningen att Sverige ska utreda Natomedlemskap. Göran Hägglund driver på och hade nog gärna tagit ett beslut redan nu liksom nuvarande och tidigare försvarspolitiska talesmän som motionerat i saken. Nu blev beslutet en parlamentarisk kommitté som ska utreda ett medlemskaps för- och nackdelar.

Reinfeldt är klok nog att säga nej
så länge den starka folkopinionen är emot ett Natomedlemskap. I Centern säger vi också nej. Skulle det bli tal om något annat måste det bli en folkomröstning.

Mp:s  satsning på skola, klimat och avvecklad kärnkraft kan bli en vinnande mix.
Vi börjar  nu se konturerna av valrörelsen om ett år. Skolan kommer att bli ett huvudtema, sjukvården ett annat liksom klimatet, kärnkraften, pensionärerna och välfärden. Skola och klimat ser allt mer ut att bli Mp:s huvudfrågor i valet. På båda dessa områden måste vi i Centern stärka vår profil. På skolan är det tyst. Lena Ek gör ett bra jobb för klimatsatsningar trots Borg och Regeringen. Men... Vi måste kraftigt skärpa profilen och det kan vi, men vi ska också kräva en tydligare plan för utveckling av förnybart och en avvecklingsplan för kärnkraften.

Sen måste vi satsa mer på människan. Orden har betydelse. Livsbalans är ett sådant.

För övrigt är Sara och Hanna här och har just bjudit mig på pizza på deras hotell. Nu bakar vi sockerkaka...

Inga kommentarer: