söndag 1 september 2013

Bra av Obama att begära kongressbeslut före militär attack - stärker ett beslut, stärker demokratin
Obama vill ha Kongressen med sig på ett beslut om militär attack mot Syrien. Det är klokt. Det stärker demokratin oavsett vilket beslut det blir. Idag visar opinionsmätningarna att åtta av tio amerikaner också anser att Kongressen bör få rösta innan en attack. Obama hänvisar till Cameron i Storbritannien. Det kan också betyda att ett nytt beslut kan fattas i London om det blir ett ja till attack i Kongressen i USA. Då har FN-granskarnas rapport kommit och USA har fattat ett beslut. Både Cameron och Obama stärker sin ställning och ett beslut blir bättre förankrat.

Det bästa hade naturligtvis varit att få ett beslut i FN:s säkerhetsråd och det är också vad Sverige och Carl Bildt anser.
Syrien blir ett måste att diskutera vid Obamas besök i Sverige på onsdag och då är det bra att Sverige har ett tydligt besked. Vi följer vår linje att sådana beslut ska tas av FN:s säkerhetsråd. Det är också bra att regering och opposition talar samlat.

Återta Centerpartiet - eller dö.
Så, lite utmanande, kan man beskriva Centerns situation i dag. Läs Håkan Larssons artikel i Östersundsposten "Ta hela landet i bruk". Återta Centerpartiet eller dö - satsa på landsbygd, energi och miljö.

För övrigt blir det nog sista baddagen i dag på Grisslingebadet


Inga kommentarer: