torsdag 14 juli 2016

Boris Johnson som utrikesminister var inte oväntat. Någon stark roll måste han få. Han har backat upp Theresa May och han är farlig som motståndare.

Att Boris J blir utrikesminister är ett bra val utifrån Theresa Mays verklighet. Han var huvudpersonen i Brexit kampanjen och nu blev det Brexit. Han kommer att flyta lite ovanpå detaljerna om utträdesavtalet som kommer att tas om hand av David Davis, en traditionalist som gör comeback. Det är också bra från brittiskt perspektiv. May inledde med att tala om att hon vill värna om alla medborgare, Unionen(den brittiska), Nordirland, Skottland och Wales. Också bra eftersom de röstade olika i Brexitomröstningen. 

Viktigt nu att Sverige och andra EU-länder ställer upp för att att Storbritannien ska få ett så bra avtal som möjligt. Inga hämndaktioner eller annat som försvårar ett gott samarbete.

Trump går mot botten i valdebatten med hela inriktningen på personliga attacker mot Clinton. Han sägs ha ett team på 32 personer som bara ska arbeta med att leta negativ information om Clinton. Hur lågt får man sänka sig?

Roligt att Kallur får åka till OS i Rio. Det är hon verkligen värd efter alla motgångar under de sex år hon försökt komma tillbaka. Vem skulle orka med något sådant?

För övrigt blir det nu åter till Villa Schabraket för lite födelsedagar, Olle 86 och Stoffe 39. Alltid roligt, och sedan blir det fjällfiske med Raymond, Uffe, Bosse och Bengt. Har jag bara roligt?

Inga kommentarer: