fredag 1 juli 2016

Boris Johnson ställer inte upp och England går in i ännu mer turbulens.
Och det var mycket förvånande och oväntat. Han har ju ansetts vara en självklar person men han har också snabbt bytt åsikt och hoppat mellan argumenten. Han drog sig ur när Michael Gove, som skulle bli hans kampanjgeneral  själv meddelade att han ställer upp. Gove kommer då att få möta inrikesminister Theresa May i kampen som ordförande för tories och premiärminister. Någon av dem ska då sköta förhandlingarna om nytt avtal för Storbritannien som ska förhandlas med EU. Eb ja och en Nej-sägare.

Båda herrarna Johnson och Gove meddelade att de "motvilligt" kommit fram till att de var tvungna att fatta de här besluten
och agera som de gjort, Mycket förvånande. Theresa May är en hårdhudad minister som liknas vid Tysklands Angela Merkel, May får ses som favorit. Gove är en lika hårdhudad Nej-sägare till EU som inte verkar ha några konstruktiva drag som underlättar utträdesprocessen.

Liberala Ungdomsförbundets ordförande Henrik Edin skriver på dn.se/debatt att Alliansen har gjort sitt och är ohållbar för framtiden.
Det är också lite förvånande., men tydligt. "Alliansen i sin nuvarande form har nåtts vägs ände", skriver han. Moderaterna har tagit över för mycket. "Den ideologiska splittringen är för djup.". Inga mer gemensamma valmanifest får det bli. Blockpolitiken måste brytas och varje parti gå fram i valet med sina egna valmanifest. Gemensamma valmanifest blir en hämsko på den ideologiska debatten.
Vad säger den liberala partiledningen och övriga Allianspartier om detta. Själv tycker jag det är ett intressant nytänkande.

Inga kommentarer: