torsdag 21 juli 2016

Trump och Erdogan, två av samma.

Vad ska man säga om personer som Trump och Erdogan. De är två av samma, säger jag. En nygammal typ av politiker som  hatar, hetsar, hotar och skrämmer sig till makt. Det är tragiskt, men viktigare är att det är farligt

Ta Trump först. Han hävdar på fullt allvar att mexikanska invandrare till stor del är "kriminella och våldtäktsmän", muslimer ska stoppas från att komma in i USA, medier har straffats, han har svaghet för våld, han vill införa nya höga tullar och vill göra USA mindre internationellt. Han vore en katastrof som USA:s president säger många på Republikanernas eget konvent.

Erdogan är samma sort

Jag har redan skrivit om Erdogans alla hämndaktioner mot det egna folket men repeterar här, enligt dn.se/världen. 21000 lärare har tvingats lämna jobbet,15.200 tjänstemän inom skola och utbildning har rensats ut, 8000 poliser, 1500 på finansdepartementet, 400 på socialdepartementet, 577 universitetschefer, 3000 domare, 500 präster,7500 soldater har fängslats. Wikileaks har blockerats, 25 radio- och TV-stationer har stängt av och 20 oberoende nyhetssajter. Och det kommer att fortsätta.Två tragiska och farliga personer för världens utveckling. EU måste agera och väljarna kommer att agera i USA.

För övrigt ska vi nu gå upp på övervåningen och gratulera Stoffe på hans 39 födelsedag och i eftermiddag blir det fest på Villa Schabraket med släkt, vänner, kompisar och grannar. Härligt.

Inga kommentarer: