tisdag 19 juli 2016

Obegripligt att EU samarbetar om flyktingar och medlemskap i Unionen med en halvdiktator som Erdogan
Ja, det är det verkligen om man ser till hans meritlista. Tidningar har tagits över av staten som Zamar. Poliser och militärer arresteras i tusental, bara efter godtycklig misstanke, myndighetspersoner, militärer, statstjänstemän, åklagare, domare, arresteras och avsätts, konstitutionsdomstolen har arresterats. 3000 militärer och 3000 domare arresterades direkt efter kuppen och hur fick man fram de listorna? Fanns de innan? 1500 anställda på finansdepartementet stängdes av i går.

Såvitt jag kan se har upp emot 8000 personer fängslats och 9000 stängts av från sina tjänster på några dagar. Vilken apparat bara det.
Det ser nästan ut som om man visste precis vad som skulle hända. Militärt handlar det om över 100 generaler och amiraler, eller en tredjedel av alla höga militärer i landet. Och någon grund för avstängningarna annat, än att Erdogan inte gillar dem, har vi inte hört eller sett. Och EU fortsätter att samarbeta och förhandla med Turkiet och Erdogan som om inget har hänt. Vad kommer eftervärlden att säga?

Och republikanernas konvent nominerar Trump som presidentkandidat trots delade meningar.
Och motivet till nomineringarna är inte att han är bra och blir en bra president, utan det är som protest mot Hillary Clinton. Vad är det för presidentval som sker i USA och på vilken nivå sker det?

För övrigt kom Sonja i går kväll med tåg och buss från Stockholm och jag hämtade henne i Malmöns Centrum och Stoffe, Linda, Sonja och jag åt räkor och havskräftor ute till långt fram på kvällen. Gott och härligt.


Inga kommentarer: