onsdag 20 juli 2016

Den växande delningsekonomin är positiv men om den blir kommersiell måste den naturligtvis regleras med skatter och registrering.
Det
Det som sker i ekonomin och som kallas delning är någonting mycket positivt. Vad det handlar om är bättre utnyttjande av resurser, resurser som  redan finns. Det handlar om bilar som blir taxibilar med de nya "privata" systemet med persontaxi och det handlar om bostäder som hyrs ut när man inte själv använder dem. För bostäder finns en bostadsajt Airbnb som man kan anmäla sig till och hyra ut sin bostad. Självklart måste verksamheten regleras med registrering och skatter om den växer ut, ,dn.se/nyheter men det är inget konstigt. Inkomst som inkomst över en viss nivå ska beskattas, Men positivt är det att resurser som finns används. Det kommer att sprida sig till fler områden, t.ex verktyg, gräsklippare och andra saker som står oanvänt länge.

Erdogan går vidare på sin hämndbana och nu har 21000 lärare stängts av från universitet och skolor.
Utan några som helst bevis har nu 1577 universitetslärare och 21 000 lärare vid privatskolor stängts av från sina arbetsuppgifter. Hur har detta gått till? Vad har man fått uppgifterna ifrån? Vad finns det för bevisning eller underlag som skulle stödja straff som avstängning? Inget sådant har rapporterats från den turkiska regeringen eller Erdogan. Han vill hämnas på folk som han tror varit på kuppmakarnas sida och världen utanför tycks bara registrera och inte göra något. EU, säger ingenting och låter samarbetet och förhandlingarna med flyktingar och EU-medlemskap fortsätta.

Och ökar inte risken för fortsatta kriser i Turkiet när så många människor arresteras, fängslas och avstängs
Människor blir förtvivlade, förlorar inkomster och vet inte vad de ska göra. Är det inte lätt till att den inre krisen i Turkiet ökar i stället för minskar som Erdogan tycks tro.Hela frågan är tragisk och kan leda till vad som helst.
För övrigt fyller Olle 86 år i dag och vi åker båt till Kärringön och firar honom på Kärringkrogen där. Roligt.

Inga kommentarer: