lördag 23 juli 2016

Erdogan smutskastar motståndare med  förskräckliga beskrivningar. Trump är likadan. Politiken har åkt i diket.

Jag skrev om Trump och Erdogans tragiska och farliga sätt att bedriva opinion häromdagen. Jag räknade till 50 000 personer som Erdogan avskedat, stoppat från sitt arbete, arresterat eller fängslat inom media, skola, rättsväsende och militären. Hans ordval och språk leder åt samma håll. När han talar om personer som "metastaser, "virus" och  blir man tragiskt medveten om politikens förfall. Och Trump är likadan. Skräck och hat ska drivas fram.

Sverige ska ha en stjärna i himlen för sina insatser för flyktingar på Medelhavet.
Över 4000 personer har räddats sedan Kustbevakningen startade sitt arbete i oktober. Under samma tid har 15 misstänkta människosmugglare gripits. Det är hedervärt och borde höras mer. Tyvärr är det alltid det tragiska, hemska, dåliga som media förmedlar. Bättring.

Dum artikel av ordföranden i Riksidrottsförbundet Björn Eriksson som känner "stigande oro" för ideella ledares arbete med flyktingar. dn.se/nyheter.
Tvärtom han borde känna stolthet att idrottsrörelsen och civilsamhället ställer upp och gör insatser för flyktingar. Kommuner kan inte göra allting, särskilt inte när mottagandet blir extremt stort. Beröm dina företrädare i stället, låt dem gärna göra mer och gärna i samarbete med kommunerna.
För övrigt blir det sista dagen i dag på Bohus-Malmön och då blir det grillning på Västsidan långt ut på ön. Härligt och gott. 

Inga kommentarer: