tisdag 5 juli 2016

Centern satsar helt rätt på jobben, men det blir krig om förslaget där övriga Allianspartier är emot sänkta arbetsgivaravgifter.
Det är rätt att prioritera jobben. Det fastnar hos medborgarna även om förslaget i sig får kritik. Arbetsgivaravgiften slopas för alla de första två åren för lön upp till 16.000 kronor. Den slopas helt för personer under 18 år.. Det handlar om 12 miljarder kronor. Nu stryks klokt nog förslaget om lagstiftning om inte arbetsgivarens parter kommer överens. Lagstiftning år för mycket uppifrånbeslut på ett område som arbetsmarknaden.

Den intressanta frågan blir om Centern fortsätter att driva förslagen även om övriga Allians partier säger Nej.
Det kan bli en fråga för hur hela valrörelsen ska läggas upp. Liberalernas ungdomsförbund med Luf-ordföranden Henrik Edin i spetsen vill att partierna ska gå till val med egna valmanifest och inget gemensamt. Centern vill med CUF-ordförandens Magnus Eks ord ha ett gemensamt valmanifest för Alliansen liksom tidigare. Själv tycker jag att det skulle vara klokare att gå fram var för sig, särskilt om man har så olika förslag. Att behöva kompromissa ett förslag på 12 miljarder i jobbsatsning ner till kanske 1 miljard är ingen bra ingång i valrörelsen.

Nej, jag gillar inte att Farage ska bli någon Utträdeslobbyist för andra EU-länder. Det är helt fel metod att reformera EU.
UKIP-ledaren Farage vinner Brexit, men avgår plötsligt några dagar senare. Han säger att han ska bli Exit-lobbyist i andra EU-länder och hjälpa andra länder som vill lämna Unionen. Helt fel säger jag.Det ska komma underifrån från länderna själva och inte från någon utomstående. Och det blir helt fel metod att reformera EU. Det måste ske på ett mer samlat sätt, där makt förs tillbaka från EU till medlemsländerna och nya EU-förslag från Kommissionen kan stoppas i nationsparlamenten. Mer samarbete-men mindre EU-stat.
För övrigt ska vi nu äta sillunch med Hemmestakören och sjunga lite visor i solen på Villa Schabraket på Bohus-Malmön.
Inga kommentarer: