söndag 17 juli 2016

En mycket farlig utveckling i Turkiet med halvdiktatorn Erdogan som nu vill stärka sin makt ännu mer
Jag fördömer militärkuppen i Turkiet men det finns också motiv till varför den kom till stånd och det är presidenten Erdogan själv. Den demokrati som ändå funnits med folkvald president har satts ur spel.  Misshagliga Journalister har fängslats och några dödats, satirkomiker stoppas, tidningar har tagits över av regimen. Erdogan erkänner inte det kurdiska folket och självstyret i Kurdistan. Han bedriver ett öppet krig mor kurderna, fängslar och dödar.

Erdogan vill ändra konstitutionen för ännu mer makt till presidenten, honom själv.
Han vill efter det misslyckade kuppförsöket återinföra dödsstraff i Turkiet. Erdogan anklagar utan bevis sin förre vän Gulen för att ligga bakom militärkuppen. Gulen, som emigrerat till USA, förnekar omedelbart inblandning.. Erdogan vill ändå ha Gulen utlämnad från USA och försöker påverka Obama att lämna ut honom.

Militärkuppen misslyckades men utnyttjas nu av Erdogan för att stärka den personliga makten.
265 människor rapporterats ha dödats, både civila och militärer, upp emot 3000 soldater har gripits och lika många domare av Erdogan. Hur har det kunna ske på bara en halv natt? Hade Erdogan färdiga listor på folk som skulle gripas i förväg? Erdogan har talat om att kuppen var en "Guds gåva" till honom  så, han nu kan rensa ut ännu fler motståndare. Hämndaktionerna är det största hotet som kan minska säkerheten inte bara i Turkiet utan hela EUropa.
EU måste nu ställa mycket tydliga krav på Turkiet och Erdogan i EU-förhandlingarna om flyktingar och om medlemskap i EU.
För övrigt blir det nu födelsedagskalas hos Maggan och Tord på Källbacken vid tvåtiden och i eftermiddag kommer Stoffe och Linda till Schabraket, så nu ska jag köpa räkor. Bara roliga saker.

Inga kommentarer: