måndag 4 juli 2016

Centerns dag i Almedalen och visst är vi på väg uppåt både om jobben och miljön och öppenheten i invandringspolitiken.
Bra också att Annie ger besked om EU efter Brexit. Förslaget att stärka medlemsländernas parlament är alldeles utmärkt och visar att EU:s överstatlighet måste begränsas. Parlamenten ska kunna stoppa förslag från EU-kommissionen. Ännu bättre vore om de nationella parlamenten kunde lägga egna förslag direkt i EU och inte bara kommissionen. EU ska fokusera på färre saker och bli smalare men vassare.

 Här Går Björklund åt helt annat håll. Mer EU. Sverige bör gå med i EU:s finanspakt och i EU:s bankunion och skapa ett europeiskt FBI.
Det är helt fel svar på Brexit. Björklund håller på att skilja ut sig från Alliansen. Det är naturligtvis helt i sin ordning att driva egna frågor hårt men mer EU, mer kärnkraft och mer Nato leder liberalerna åt ett annat håll än Alliansen.

Centern tar också in på Miljöpartiet på miljöområdet och det är välförtjänt. Det bästa är kanske ändå jobbpolitiken där nyanlända skulle tjäna på fler enkla jobb.
Jag gillar egentligen inte beteckningen "enkla jobb". Alla jobb är viktiga och det är väl helt naturligt att man får en lägre lön på förstajobbet. Och den stora vinsten för både den som jobbar och Sverige som land är att bidragen kan minska. Det är en utmaning mot S och den kommer de att förlora och det är Centern ska ha kredit för det.
För övrigt kom nästan hela Hemmestakören, 16 personer, hit till Bohus-Malmön i går och vi åt mat på Bryggkrogen och såg Island trots bra spel förlora mot Frankrike. I dag ska vi ät räkor ute på klipporna.

Inga kommentarer: