tisdag 12 juli 2016

Så får Storbritannien en ny Tory-ledare och premiärminister,Theresa May, som ska förhandla fram Brexit- avtalet med EU. Grattis.
Hon stod på stanna-sidan i folkomröstningen den 23 juni men var ingen entusiastisk EU-vän, snarare åt andra hållet. "Brexit betyder Brexit och vi ska göra det till något lyckosamt" har hon sagt. Hur det ska gå till har vi inte hört något om..än. Och processen drar ut på tiden, även om premiärministervalet gick mycket snabbare än väntat när bara en kandidat blev kvar.

När förhandlingsstrategin blir klar ska utträdesparagrafen nr 50 i Lissabonfördraget aktiveras och det blir först efter årsskiftet. Det är något helt annat än vad EU krävde dagarna efter Brexitbeskedet. London har redan vunnit kampen om tidsplanen för lämnaavtalet. Inga hat och hämndaktioner bara. Låt det ta tid låt det bli bra. Vi behöver ett nära EUropasamarbete men ingen EU-stat.

Fantastiskt besked från energiforskare - Sverige kan vara 100 procent förnybart redan 2020.
Ja, det står att läsa i dn.se/debatt i dag. En fantastisk artikel skriven av forskare som vet vad de talar om, Energiöverenskommelsen måste ökas med det dubbla i förnybar energi från 18 till 36 Twh. Den lyckosamma utbyggnaden av vindkraft ska fortsätta men det som ska göra det är en storsatsning på solceller och solpaneler. Ta vara på det nu alla partier utom L och Sd som står bakom energiuppgörelen.

För övrigt är Morissa nu bara intresserad av sina fem kattungar. Upp och äter och snabbt tillbaka till kattlådan så ungarna också får mat. Djur är fantastiska. Morissa är en riktig kattmamma.

Inga kommentarer: