fredag 8 juli 2016

Svensk, Sverige, Svenskar blir vad många kommer ihåg från Årets Almedalen.Det är klart att det är invandringen och Sd som är orsaken och det är också Sd som vinner på debatten.
Och det beror naturligtvis på att de andra partierna utom Centern och Vänstern har anpassat sin invandringspolitik till Sd. Det är också ett satt att få sätt för Sd att komma in i debatten som "ett vanligt parti" och det är precis vad som håller på att hända. Och vem vinner på det? Samma parti som både drar med sig andra partier i sin huvudfråga och därmed både i partiernas och i folks ögon bryter en isolering,
Trygghet i utsatta förorter kunde varit temat från vilket parti som helst i Almedalen. Nu var det Sd.

Det finns med detta också en risk att Sd och M närmar sig varandra, inte nu men när valrörelsen kommer närmare.Det kan splittra Alliansen om C och Fp lämnas utanför.
Jag säger det igen, nu är det inte aktuellt men ju närmare valrörelsen...

Höghastighetstågen kan spåra ur, säger media i dag dn.se/nyheter och sakligt sett är det förståndigt. För osäkra fördelar står mot för mycket pengar,
Jag var också för när det presenterades på Almedalen några månader före valet 2014. För varje ny rapport har jag blivit mer och mer skeptisk. Vad får du inte i förbättrad spårtrafik för 230 miljarder kronor; upprustning av stambanor, bättre regional fördelning av pengarna i landet, större effekter på jobb, miljö bostäder och arbetspendling. Och du undviker att höghastighetstågen tränger ut andra viktiga satsningar. L säger Nej, Kd osäkra, S tvekar, M byter spår mot Nej och vad säger Centern? En storsatsning på spår och kollektirafik i hela "Sverige" föreslår jag. Sverige är ju populärt nu....Inga kommentarer: