onsdag 6 juli 2016

Minska segregationen, närmare samarbete med Nato och mycket internationellt med FN och Brexit i Löfvens Almedalstal.
En politiskt väntad blandning av statsministern där åtgärdspaketet mot segregationen i landet var nyheten. Hårdare straff för de som kränker "blåljuspersonal" och fler insatser mot kriminalitet, extremism och kvinnoförtryck. Intressantast var ändå att ytterligare öka samarbetet med Nato "men medlemskap är inte aktuellt". Löfven flyger upp och ner på ett kortmöte till Visby men ägnar sedan veckan åt internationella kontakter, nu med Nato-mötet i Warszawa närmast. Hans utrikeskontakter har stärkts och det är en tydlig S-linje. Där ska S-förtroende skapas.

Och Löfven har också öppnat för enklare jobb som LO-ordföranden nu ställer upp på att förhandla med näringslivet, men det ska heta "en enklare väg till jobb" och det är en bättre rubrik. 
L0 och Thorwaldsson ska förhandla och det är en seger för Centern som drivit den frågan hårdast.Det kan bli något bra och det ska vi naturligtvis hänga på och tala om. Hot om lagstiftning om anställningsformen ska bli en press, precis som Centern nu också säger.

Kd:s framträdande i dag med Ebba Busch Thor blir mycket intressant efter kritiken från kända kd-namn ute i landet att "högersvängen nått vägs ände".
De usla opinionssiffrorna för Kd talar för att Ebba B T måste göra något, men hon pressas mellan traditionella Kd-företrädare och ungdomsförbundet med Sara Skyttedal som vill har ännu mer högerpolitik. Nej, tragiskt, säger jag. Ett sådant parti vill nog inte Alliansen ha heller om den finns kvar i nuvarande form inför valet 2018. Åter till familj,sjukvård och äldrefrågor, är rådet.
För övrigt åker Hemmestakören hemåt i dag efter en härlig sillunch på Villa Schabraket i går. Roligt med "gamla" vänner.


Inga kommentarer: