söndag 19 februari 2017

Bra med ny vapenvila i östra Ukraina, men vad är den värd?
Vapenvila ska redan gälla enligt Minskavtalet 2015, men så har inte varit fallet. Ryska separatister provocerar med rysk hjälp och vapenvilan har spruckit med många döda de senaste veckorna.
Imorgon den 20 februari ska den ny vapenvilan träda i kraft. Det kom Ukrainas, Rysslands, Tysklands och Frankrikes utrikesministrar överens om i Munchen i helgen. Ett utmärkt konkret resultat från Munchenmötet. Men....

Samtidigt som detta ingås meddelar Rysslands president Putin att han undertecknat ett dokument
där Ryssland erkänner pass från från de sk Donetsk-, och Luthanskrepublikerna som ligger på ukrainskt område. Det är ju detsamma som att Ryssland ockuperar områdena. Vapenvila på morgonen och annekteringar på eftermiddagen. Ryssland heter det och Putin heter han.

Morden i Malmö:Förutom de fruktansvärda morden är det riktigt allvarliga att många människor inte längre tror på de etablerade partierna som skapar grogrund för Sd.
Regeringen och polisen klarar inte av att stoppa kriminaliteten i Malmö. Då börjar folk tvivla på demokratin och rättsväsendet. Det skapar grogrund för extremistpartier. Se upp Löfven, Ygeman och Johansson.

Jon Kahns boksläpp:Mycket trevligt bok- och tavelsläpp i går på Galleri Riddaren i gamla stan.
Sonja och jag var där och där var också Olof Johansson och Marianne, Göran Parner och Gunilla, Pär Granstedt och Aurora och många andra "gamla" bekanta. Jon är en duktig person på flera områden, politik, poesi och måleri. Tack Jon för boken. Han fick min bok också....ha.

Inga kommentarer: