torsdag 23 februari 2017

Vi går välförtjänt framåt och M går lika välförtjänt bakåt 12C (+3) 20M (-3)
Det är ingen tvekan om åt vilket håll väljarna  går. Denna förändring är bara på en månad. Väljarna överger M efter samarbetsutspelet med Sd och går till C, som hållit den öppna kursen i flyktingfrågan och säger blankt Nej till Sd samarbete. Och visst är det svårt för M att argumentera för samarbete med ett part som man kallar för rasistiskt. Hur har man tänkt? Alliansen har fått en jämnare struktur där C och L på 18 procent är nästan lika stora som M på 20. Det ger inte M någon självklart ledande roll i Alliansen. Väljarkåren söker förändring, skriver dn.se/nyheter. Vad gör M och Batra?

Det knakar på många ställen i EU och vad kommer att hända.
Brexit är det stora som kommer att knaka på i 4-5 år till, Grekland är bankrutt och EU-ledarna vill vill varje pris ha bort Greklandsdebatten från kartan inför valen i Nederländerna, Frankrike, Tyskland...Krisen i Grekland gynnar ju alla nationalistpartier som Nationella Fronten. Polen bryter mot rättsstatens principer, Rumänien bryter mot avtalet när man gick med i EU, EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker slutar i förtid....

Ett sansat kf med bra beslut.
Så vill jag beskriva kommunfullmäktige i går . Det var Gustavsgården, containrarna och konkurrensutsättningen som dominerade. Det blev också många sansade svar, som beklagade vad som hänt också från majoriteten. Ett enigt beslut om att avslå förslaget om konkurrensutsättning blev slutresultatet. Enigt från alla åtta partier. Blocköverskridande samarbete...minst sagt.
Överlåtelse av driften av Gustavsbergs porslinsmuseum till Nationalmuseum blev ett annat 100-procent gemensamt bifall.


Inga kommentarer: