onsdag 22 februari 2017

Det finns mycket mer att säga om Sverige-Ryssland men i stort tycker jag regeringen och Margot Wallström hanterat mötet med Lavrov så som man kunnat förutse.
Två saker kunde man ha väntat att Margot Wallström borde ha tagit upp. Det ena är Lavrovs inbjudan till Krim "Denna del av ryska federationen" Det var en direkt provokation och det reagerade Centerns utrikespolitiske talesperson Kerstin Lundgren också på i ett Twitterinlägg med just detta "Direkt provokation".

Det andra var att jag tyckte att M Wallström skulle ha tagit upp Syrien och Rysslands bombningar som dödat tusentals civila och som stöttat Al- Assad mördande.
Ryssland har bombat sjukhus och många andra civila mål och det är ett brott mot folkrätten och det borde MW ha tagit upp och kritiserat.
Bra ändå att det finns en samtalsnivå, bra också att samtalsnivån inte hindrar fortsatt kritik mot Krim-annekteringen och kriget i Ukraina och att sanktionerna fortsätter i EU-regi.

Provocerande av Sd att sprida bilder till USA om ett Sverige i kris på grund av invandringen.
Det  visar vilket parti det handlar om. Det är inte Sverige man slår vakt om, det är inte "Sverige först",tvärtom svärtar man ner vårt land inför hela världen som tar hand om utsatta människor. Fy f-n.

Inga kommentarer: