lördag 18 februari 2017

Hela tiden olika besked från Trump och hans kabinett. Dubbla budskap skapar ovisshet och osäkerhet.
De är inte lätt för någon att förstå vad Trump-administrationen i USA vill. Det går bra att höra för det är mycket, men det är ju hela, tiden olika bud och ju mer man då "babblar" desto fler olika bud blir det. Så är läget inrikes och så är läget utrikes. Den stora säkerhetskonferensen i Munchen inleddes på fredagen och Trumps uttalanden om mindre stöd till Nato blandades med hans försvarsminister Maattis besked att USA:s natostöd "förblir starkt". Vem ska man tro på?

Tysklands försvarsminister Ursula von der Leyen varnade Trump för att skada sammanhållningen i Europa.
Då förstår alla hur allvarligt läget är när detta måste sägas. Nu ska Merkel träffa USA:s vice president Mike  Pence i dag. Vad får vi för bud då?

Och EU krisar och det är euron och Grekland som nu står främst i krishanteringen igen.
Det har snart pågått i tio år. sedan finanskrisen 2008. Lån efter lån efter lån, nu snart uppe i över 300 miljarder euro eller 3000 miljarder kronor. Kan någon föreställa sig. Och inget är löst. Problemen kvarstår.Grekland går på knäna, befolkningen lider. Euron är problemet.

Och eurokrisen gynnar de nationella partierna
som Marine Le Pens nationella fronten liksom Wilders i Nederländerna där val nu ska hållas och nationalistpartierna går framåt....främlingsfientligheten ökar.

Och i Sverige förhandlar nu M och Sd i riksdagen och det säger sig själv att eftersom M är det största partiet i Alliansen så blir övriga allianspartier också indragna i detta. Illa, jag mår illa.Inga kommentarer: