söndag 26 februari 2017

Ukraina, det glömda kriget. Varför agerar inte världen och världssamfundet FN
En bra fråga brukar det heta,men nu har kriget pågått i över tre år sedan den första vapenvilan genom Minskavtalet och det bara fortsätter. I dagens dn.se/nyheter finns ett längre tragiskt reportage om verkligheten. Det är bara att byta ut Aleksej Sjesjaltsov med sig själv så förstår man vilket liv, de lever, om de överlever. Att ständigt springa ner i källaren när bomberna och granaterna kommer och till slut sitta kvar i köket och inte längre orka bry sig.....

Varför är det ingen som gör något? frågar hans hustru Natalja och det gör jag också.
Och hur kan man skriva ett avtal om vapenvila som inte tillåter artilleripjäser på över 100 millimeter.
Det betyder ju att allt annat är tillåtet.... Och vem kontrollerar att det inte är mer än 100 millimeter? Ryssland har huvudansvaret efter annekteringen av Krim och krigen mot Donetsk och Luhanskregionerna. Men Ukraina är inte utan ansvar och världen utanför borde kalla in en bred FN-konferens. Kanske nu när Sverige är medlem av säkerhetsrådet? Vad säger Margot Wallström?

Moderaterna går mot motgång efter motgång, självskapande. Roligt och välförtjänt för Centern, som står fast för öppenhet och humanism och pratar sakfrågor.
Decemberöverenskommelsen. Nej till allt vad rasisterna i Sd står för blev inbjudan till samarbete, "Öppna era hjärtan" blev hårdare tag mot flyktingar och invandrarre, för att just ta röster från Sd.Partiet tar avstånd från den mest lyckosamma partiledaren Reinfeldt. Vad tänker man med? Om man tänker.

Centern borde ta upp frågorna om livsbalans, återinförd värnplikt, medborgartjänst och stärkt Nordiskt samarbete med en kärnvapenfri zon i Norden.
Vi bör också ställa krav på regeringen att inkalla en fredskonferens om kriget i Ukraina, nu när Sverige sitter i säkerhetsrådet.

Inga kommentarer: