måndag 20 februari 2017

Trump om Sverige var bara för att ge honom argument hemma, 
Trump har svarat på kritiken mot hans attack mot Sveriges problem "i går" och det var Fox News som hade någon koppling till Sverige. Uttalandet var bara för hemmabruk att invandrare måste stoppas annars blir det stora problem med terrorism.

Värre med den enorma 180 mil långa oljeledningen genom Canada och USA. Indianerna, miljön.
Den ska gå igenom indianreservatet Standing Rock från Canada till,Texas. Kol och Olja är ute som energikäkkor om man menar något med jordens framtid och klimatet. Miljön påverkas oerhört och den indianska urbefolkningen tvingas flytta. Trump får nya fiender och vilka vänner?

Mp-kritikerna vill stoppa vapenexport till diktaturer och regeringen får nya problem
Jag måste säga att det är starkt gjort av Carl Schlyter, Annika Lillemets, Jabar Amin och Valter Mutt att ställa ett sådan krav. Om de hade krävt stopp för framtida vapenexport till diktaturer så kanske, men nu gäller det också följdleveranser till redan ingångna avtal och då blir det avtalsbrott och...det är mindre klokt, men kanske har de satt upp detta som en förhandlingsfråga...
Vi får se hur kongressen hanterar frågan i maj.

Socialdemokraterna vill stärka försvaret från dagens 1,1 procent av BNP till något mera. Det är bra, men för S har det inget med Nato att göra.
Hultqvist vill också återföra värnplikten precis som jag motionerat om till Centerns partistämma. Riktigt bra. S och C har ganska många gemensamma punkter....

Inga kommentarer: