tisdag 7 februari 2017

Löfven på Sverigeturné med början i Lessebo.
Löfven är nu ute på Sverigeturné  hela veckan med början i Småland. Men han har en lite underlig inställning till verkligheten. Sverige är på rätt väg säger han gång på gång. "Vi bygger mer, vi tillför polisen mer resurser, vi höjer straffen för brottsligheten.

Han verkar inte riktigt förstå problemen, eller vill inte tala om dem. Det låter så bra så man undrar varför han gör en Sverigeturné. Behövs det. Ändå bra tycker jag att statsministern visar intresse också för andra delar av Sverige än Stockholm, Göteborg och Malmö som dominerar i TV-rutan.

Eldar plast i tiotusentals ton trots att att den ska återvinnas till ny plast, Ett totalt haveri mot trovärdigheten i insamlingen. dn.se/nyheter
Det är just detta som gör att många svenskar inte tycker att det är någon idé att samla in och återvinna när det inte sker i andra led efter åvervinningsstationen. Plast från tusentals återvinningssstationer förbränns i stället för att återvinnas till nya plastprodukter.

En undersökning visar att bara 32 procent av den insamlade plasten gick till återvinning 2014 i stället för de 80 procent som avtalats. Lyssna på det och fundera på vad folk som källsorter hemma och stoppar i rätt container på återvinningsstationerna tycker, Företag som inte uppfyller villkoren i avtal måste betala straffavgifter och stängas av omedelbart.

Inga kommentarer: