fredag 17 februari 2017

Trump och Putin har skapat ovisshet och osäkerhet i världen. Vad händer? Vad kommer att hända?
Så låter rapporteringen inför Munchen-mötet i dag och så skriver media. USA;s försvarsminister James Mattis säger visserligen som Trump tidigare att övriga Nato-melemmar måste leva upp till försvarssatsningar på 2% av BNP för att vara säkra på att få USA:s stöd vid en konflikt och det menar USA säkert. Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg var ovanligt aktiv för att inte säga aktivistisk i att backa upp detta på G20 mötet i går. Sverige är inte med i Nato men rustar nu upp vårt försvar. Bra,

Många afghaner kommer att utvisas och många kommer att resa tillbaka frivilligt. Till och med Migrationsverket medger "dubbla känslor" inför upptrappningen.
Jag med. Men vi måste i första hand ta hand om de som har asylskäl och ensamkommande flyktingbarn innan vi kan  ta hand om andra som saknar de skälen. Men vi ska fortsatt ha goda kontakter med regering och myndigheter i Afg så vi gör vad vi kan för att det ska bli en bra återkomst.

Reepalus förslag är dödsdömt när idéburna företrädare nu skriver dn.se/debatt att det är negativt också för dessa organisationer verksamhet med friskolor och vårdsinsatser utan vinstsyfte.
Det är skillnad mellan vinstbegränsning och vinstutdelning. Det har inte Reepalu upptäckt eller tagit hänsyn till. Hela förslaget måste ändras eller ännu bättre, börja om från början.

Utmärkt att t,o,m regeringen verkar lyssna på oppositionens förslag om att skrota arbetsförmedlingen och satsa på privata aktörer med statligt stöd och kontroll.
Kanske ett gott exempel på gränsöverskridande samarbete regering-opposition.

Inga kommentarer: