lördag 25 februari 2017

M och S går åt höger med mer av restriktivitet, hårdare flykting- och invandrarpolitik och EU-anpassning.
Är det Sverigedemokraterna, Sd som styr debatten i landet? Jag frågar men ser ett tydligt svar. SÅ är det. Det är inte bara moderaterna som nu vill samarbeta med Sd som radikalt ändrat sig åt Sd-hållet. Det är i lika hög grad Socialdemokraterna som nu tycks gå åt samma håll med förslagen inför S-kongressen i början  av april. Varför tror man på det? Om man ska slå moderaterna måste man väl ha något annat än samma, eller i varje fall liknande politik, men absolut samma riktning.

De mest utmanande exemplen i Sd-riktning är flykting- och invandrarpolitiken där de nu gällande hårda reglerna med nej till familjeförening och permanenta uppehållstillstånd ska vara kvar.
Det är tvärtom vad S sade när de hårdare reglerna infördes för drygt ett år sedan. De är tillfälliga och vi kommer att återgå till de mer generösa reglerna så snart som möjligt, lät det. Stefan Löfven och partiledningen hänvisar till EU, där vi inte kan ha en annan lagstiftning som "väsentligen" skiljer sig från övriga EU-länder. Jasså.

Här vänder soicaldemokraterna 180 grader. Vi skulle ju påverka EU-länderna att följa våra mer generösa riktlinjer och nu ändra sig S och gör tvärtom, följer de hårdare EU-kraven.
Jag tror att det är många socialdemokraterna om inte är tillfreds med den här Sd och M-anpassningen, och det går att se på motionerna till kongressen där en stor majoritet tvärtom vill  ha mer generösa och humana flykting och invandrarregler.

Men det finns ett parti som vill det och det är Centerpartiet och vi går också nu snabbt framåt i opinionsmätningarna och det är både roligt och välförtjänt.

Inga kommentarer: